Samac 2019 1U utorak 16. travnja 2019. obilježeno je sjećanje na Kolibarsku bitku u kojoj je pobjedu izvojevala 1. pješačka bojna i topnici 108. brigade ZNG RH, te domaći pripadnici HVO-a, nad daleko nadmočnijim srbočetničkim agresorom. Neprijatelj je kratkotrajnim okupiranjem Koliba počinio strašan zločin nad civilnim stanovništvom, nakon čega je doživio strahovit poraz od strane hrvatskih snaga.

Svečani program prisjećanja na ta ratna događanja, započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te služenom svetom misom u Kolibama Donjim, a potom je nastavljen u Kolibama Gornjim.

U popodnevnim satima položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule u Slavonskom Šamcu i Kruševici, nakon čega je u crkvi Sv. apostola Petra i Pavla služena sveta misa.

Nakon svete mise, prigodni program su priredila djeca osnovne škole, te im se ovim putem svima zahvaljujemo, ravnateljici i nastavnicima, koji su pripremili  i sudjelovali u prigodnom programu, priređenom u znak sjećanja na ratne strahote i događaje iz Domovinskog rata, te evociranju uspomena na poginulu djecu, civile i ratnike s područja općine Slavonski Šamac.

Samac 2019 1

Samac 2019 2