zastavaSvim hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji, obiteljima smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i svim hrvatskim državljanima, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja i svoje osobno ime čestitam Dan neovisnosti!

Danas obilježavamo Dan neovisnosti Republike Hrvatske, jedan od najponosnijih dana u hrvatskoj povijesti. Dan na koji je, u dramatičnom razdoblju Domovinskog rata, na temelju volje svih hrvatskih državljana, Hrvatski sabor jednoglasno prihvatio rezoluciju o razlazu s Jugoslavijom i s njom raskinuo sve državno-pravne veze.

Jedna od najvažnijih odluka u modernoj hrvatskoj povijesti otvorila je put međunarodnom priznanju naše zemlje. Posljedice te hrabre odluke odlučno i ponosno na svojim leđima iznijeli su hrvatski branitelji u obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu. Njihova presudna uloga u dramatičnim povijesnim trenucima naše zemlje mora biti trajno i dostojanstveno vrednovana. Upravno su oni, uloživši svoju mladost, svoje zdravlje i svoje živote, omogućili da Hrvati danas u svojoj Domovini, ali i drugdje u svijetu, s ponosom slave ovaj veliki dan.

S posebnim poštovanjem, danas s prisjećamo svih onih koji su na putu stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države položili svoje živote.

Svim hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji, obiteljima smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i svim hrvatskim državljanima, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja i svoje osobno ime čestitam Dan neovisnosti!

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

{backbutton}