Plakat Straseri web

Vukovar poziv 2019

Pampas 01Na osječkoj streljani Pampas održano je 19. listopada 2019. natjecanje u streljaštvu Memorijal hrvatskih snajperista – "GROM".

Natjecanje je održano povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, a okupili su se najbolji snajperisti iz cijele Hrvatske.

Sudionici i gosti imali su prilike vidjeti najmoderniju vojnu i policijsku opremu i naoružanje te je izvedena revijalna taktičko-pokazna vježba Oružanih snaga RH.

Na natjecanju su sudjelovale dvije ekipe Udruge 108. brigade ZNG RH. U kategoriji mali kalibar članovi ekipe bili su: Ivan Kokanović, Pavo Naletilić i Ivan Begović. U drugoj kategoriji, jurišna puška, članovi ekipe bili su: Ivica Antolić, Vlado Kulić i Dejan Nadarević.

SVIJECAU skladu s tradicijom štovanja blagdna Svih svetih i obilježavanja Dušnog dana, te prisjećanja na sve pokojnike i ove godine na dostojan način prisjetit ćemo se svih poglnulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Prema Odluci o obilježavanju Dana Svih svetih i Dušnog dana Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova RH, svečanost polaganja vijenaca bit će održana u četvrtak 31. listopada 2019. s početkom u 11:00 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Sveta misa za spomen svih vjernih mrtvih služit će se na Dušni dan, u subotu 2. studenog 2019. s početkom u 9:00 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Pozivamo Vas da Vašom nazočnošću sudjelujete u ovim svečanostima u spomen na sve naše pokojne.

godisnja 2019 01U petak 25. listopada 2019. s početkom u 17:00 sati, u Tomici je održana redovna Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ, koju je nakon intoniranja himne otvorio predsjednik Branko Cindrić, nakon čega je minutom tišine odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Izabrano su potom Radna tijela skupštine: Radno predsjedništvo u sastavu Vlatko Krznarić, predsjednik, te članovi Paula Vdovjak i Ivo Đogaš, za zapisničara je izabran Anto Bošnjak, za predsjednika Verifikacijskog povjerenstva je izabran Ivan Begić, a za ovjerovitelje zapisnika su izabrani Srećko Kavka i Ivo Đogaš.

Potom je usvojen cjeloviti Dnevni red, nakon čega je podneseno i usvojeno izvješće Verifikacijskog povjerenstva kojim je konstatirano kako je nazočan dovoljan broj delegata za donošenje pravovaljanih odluka.

Usvojen je također i Poslovnik o radu, nakon čega je predsjednik Branko Cindrić podnio Izvješće o radu i Financijsko izvješće KUPIDR BPŽ za 2018.g., koja su nakon kraće rasprave usvojena. Paula Vdovjak je u ime predsjednika Nadzornog odbora Antuna Petrilića, podnijela izvješće Nadzornog odbora, kojim je konstatirano kako nije bilo napravilnosti u radu i financijskom poslovanju. Donesen je potom Plan rada i Financijski plan za 2020.g., te su usvojene predložene dopune i izmjene Statuta.