Rubic MarijoOvim putem javljamo tužnu vijest da nas je 25. lipnja 2022.g. u 64. godini života napustio još jedan domoljub i hrvatski vitez, MARIJO RUBIĆ iz Slavonskog Broda, dragovoljac Domovinskog rata i nekadašnji pripadnik 108. brigade ZNG RH.

Posljednji ispraćaj našeg brata po oružju biti će u ponedjaljak, 27. lipnja 2022.g. u 16:00 sati na Mjesnom groblju u Buzetu.

Hvala ti na svemu i laka ti bila hrvatska gruda koju si neizmjerno volio! Počivao u miru Božjem!

Spomendan je u Republici Hrvatskoj kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesena 25. lipnja 1991. godine.

zastava

logo22wPoštovani,
ovim putem pozivamo sve hrvatske branitelje na sudjelovanje u anketnom istraživanju kojem možete pristupiti putem sljedećeg linka: SUDJELOVANJE U ANKETI

Istraživanje provode istraživači s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu, u sklopu projekta Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost.

Istraživanje je usmjereno na proučavanje kohezije i povezanosti među braniteljima i učinkovitosti komunikacije s donositeljima odluka u Republici Hrvatskoj.

Iznimno nam je važna suradnja s braniteljima Domovinskog rata iz čijih iskustava želimo naučiti više o našim kapacitetima za suradnju i razumjeti međuljudske veze koje se u takvim situacijama stvaraju kao i proučiti kvalitetu komunikacije s čimbenicima koji donose odluke od važnosti za branitelje i njihove obitelji. Zahvaljujemo Vam na vremenu i suradnji!

Tematska mreza 1Branitelji svojim autentičnim iskustvom mogu doprinijeti razvoju ratnog turizma u Hrvatskoj

„Ratni turizam u RH – potencijal za poboljšanje ponude i mogućnost zapošljavanja branitelja“ naziv je strukturiranog dijaloga koji je u okviru projekta „Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije - smjernice za budućnost” 18. svibnja 2022. godine održan na Sveučilištu u Zadru.

Pozdravljajući sudionike rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican rekla je kako su se branitelji istaknuli u Domovinskom ratu, a sada je novo vrijeme u kojemu se njihov integritet čuva zapošljavanjem, poduzetništvom i kreativnom doprinosom.logo22w

- Braniteljska populacija opterećena je brojnim problemima, prvenstveno ideološkim predrasudama o tobože nezasluženim privilegijama. Ovaj projekt trebao bi dovesti do toga da branitelji budu neupitan dio hrvatskog društva, istaknuo je predstavnik Sveučilišta u Zadru u projektu izv. prof. dr. sc. Zlatko Begonja. Predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske Kristina Nuić Prka istaknula je kako 100% stranih gostiju pita što se događalo u Domovinskom ratu te je prezentirala uspješnu turističku ponudu vojnog turizma u svijetu kao potvrđeni potencijal razvoja ovog oblika selektivnog turizma.

EU fondovi