Otvoreno je Javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata u koje se možete uključiti putem Središnjeg državnog portala e-Savjetovanja.

Javno savjetovanje je otvoreno  do 14. studenoga 2020. godine.

Poveznica na Javno savjetovanje je sljedeća: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=15031

Javno savjetovanje

Djakovo 2020 1Članovi Udruge 108. brigade sudjelovali su 15. rujna 2020. u Đakovu na obilježavanju 29. obljetnice oslobađanja vojnih objekata i osnutka 122. brigade HV Đakovo.

U sklopu svečanosti otvorena je prigodna izložba ratne fotografije "Đakovo u Domovinskom ratu" u Centru za kulturu, kralja Tomislava 13 u Đakovu.

Položeni su vijenci kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Đakova i đakovštine, Vij. k. A. Stepinca u Đakovu. Održana je i komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima 122. brigade HV Đakovo, vij. k. A. Stepinca 10. Đakovo, u prostorijama Udruge veterana 122. brigade HV Đakovo, te Sveta Misa za poginule i umrle hrvatske branitelje u katedrali Svetog Petra u Đakovu.

Logo mbrh 1 MediumNatječaj za dodjelu potpore za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za školsku godinu 2020./2021.

Pozivamo Vas na sastanak koji će biti održan u srijedu, 23. rujna 2020.g. s početkom u 10:00 sati u Domu HVIDR-a Slavonski Brod, Stjepana Marjanovića 2.

Tema sastanka: Informacije u svezi raspisanog i objavljenog natječaja Upravnog odbora Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za dodjelu potpore za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja u školsku godinu 2020./2021. za djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljce iz Domovinskog rata, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata i djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji su u obrani suvereniteta RH sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

Ministarstvo hrvatskih branitelja
Uprava za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć
Sektor za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć
Područna jedinica Slavonski Brod, tel: 035/447-363