krizni put 09Prema višegodišnjoj praksi, a posljednjih godina i samom terminu, nekim braniteljskim i stradalničkim udrugama iz Domovinskog rata najavljenom iz daljega, i ove korizme u subotu uoči Cvjetnice, 4. travnja 2020.g. planira se Domovinski križni put u brodskoj Tvrđavi.

Započeo bi misom u tvrđavskoj kapeli sv. Ane u 17:30 sati (prethodit će joj molitva krunice), a nastavio se križnim putem tj. molitvenim hodom s lampionima kroz Tvrđavu u 18:30 sati. Na njega su pozvani članovi svih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata, te policije i svi drugi mladi i odrasli vjernici. Treba ga razvijati da je to pobožnost za sve građane-vjernike u kojoj sudjeluju branitelji, stradalnici i dr., te se - spomenom na poginule u Domovinskom ratu i sve podnešene žrtve - moli za dobro Domovine.

Iako je u međuvremenu stigla obavijest o organizaciji duhovne obnove za branitelje u Međugorju, te će neki na nju poći, mi s križnim putem nastavljamo kao uhodanom praksom i termin se ne mijenja.

Da bi se što bolje pripremio i dogovorio, molim predstavnike Grada, svih braniteljskih i stradalničkih udruga, policije, FAB-a i drugih uključenih u križni put, da se nađemo na dogovoru u utorak, 17.03. 2020. u 11:00 sati u katehetskom centru naše župe (u dvorištu pored Male crkve).
Poželjno je doći na dogovor, na kojem se načini raspored sudjelovanja kod postaja, te svega angažmana. To je prilika za objekcije, umjesto na sam dan križnoga puta kada se treba dežurati kod postaje i sve treba biti dogovoreno i izvođeno po dogovoru (niti ima vremena za diskutiranja). Treba imati u vidu da je križni put molitva i tada nije mjesto nikakvim, pa i najmanjim sporenjima. Zato postoji dogovor, te Vas molimo da svakako pošaljete svoga predstavnika.

Već iz daljega animirajte svoje članove za sudjelovanje, a pogotovo nakon dogovora.

Sve Vas rado poziva i očekuje na dogovoru i križnom putu,
Ivan Lenić, župnik i dekan