Oriovac 2022 01U petak 30. rujna 2022.g. u Oriovcu je svečano i dostojanstveno obilježena 30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja s područja općine Oriovac te susjednih općina Brodski Stupnik i Sibinj u Domovinskom ratu.

Obilježavanje je započelo Svetom misom koju je predvodio župnik Vicko Obradović, poslije koje su mnogobrojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u parku Oriovac.

Na komemorativnom skupu koji je održan u oriovačkom domu nazočnima su se prigodnim riječima obratili gosti, izaslanik Predsjednika RH brigadir Ivica Pejaković zapovjednik Dočasničke škole u Požegi, izaslanik Vlade RH i Hrvatskog sabora župan dr. sc. Danijel Marušić, predsjednica Udruge 108. brigade ZNG RH Paula Vdovjak, izaslanik Ministarstva Hrvatskih branitelja general Ivan Obrovac, kao i predsjednik Općinskog vijeća Matija Jošić i načelnik Antun Pavetić.

Foto: Općina Oriovac

Oriovac 2022 02