108 naljepnicaUdruga 108. brigade ZNG RH obavlja svoju djelatnost na području grada Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županije, te na području Republike Hrvatske.

Udruga je dragovoljna, nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija hrvatskih branitelja. Udruga ne obavlja gospodarske djelatnosti. Udruga je osnovana s ciljem očuvanja digniteta Domovinskog rata i obilježavanja i promicanja vrijednosti 108. brigade ZNG RH i njenog doprinosa u stvaranju i obrani Republike Hrvatske.

U ostvarenju svojih ciljeva Udruga surađuje sa srodnim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, te zajedno pridonose obilježavanju svih značajnih povijesnih datuma iz Domovinskog rata.

Rad Udruge je javan, a javnost rada Udruge osigurava se pravodobnim i istinskim obavještavanjem svih članova Udruge o svim odlukama i drugim važnim pitanjima iz djelokruga rada Udruge. Isto tako rad svih tijela Udruge je javan kao i sve donesene odluke usvojene na sjednicama tijela Udruge.
Javnost rada i obavještavanje članova Udruge se vrši putem službene web stranice Udruge, te putem obavijesti uz upotrebu društvenih mreža.

Udruga 108. brigade ZNG RH članica je Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i Zajednice udruga postrojbi ZNG RH i HV Republike Hrvatske.

Udruga 108. brigade ZNG RH korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Povratak na naslovnicu